۱۲ دی ۱۳۸۹، ۱۷:۵۱

آیت الله فاضل لنکرانی:

توجه به مسائل اخلاقی در دانشگاه‌ها باید در اولویت باشد

توجه به مسائل اخلاقی در دانشگاه‌ها باید در اولویت باشد

قم - خبرگزاری مهر: رئیس بنیاد فقهی ائمه اطهار(ع) بر توجه به جنبه دینی و اخلاقی دانشجویان قبل از مباحث علمی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی قبل از ظهر یکشنبه در دیدار تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های ورامین و فرهنگیان این شهر با اشاره به لوازم تقویت تدین در دانشگاه ها تصریح کرد: تدین در دانشگاه‌ها صرفاً جداسازی مکان و دیوارکشی بین دانشجویان دختر و پسر نیست، تدین در اسلام این است که اگر مردی در کنار یک زن قرار گرفت به خود اجازه ندهد ذره‌ای فکر خلاف بکند.

رئیس بنیاد فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: متون دینی و اخلاقی ما مشحون از احادیث است که گاهی بیان یک حدیث یا شنیدن آن تحول در انسان ایجاد می‌کند.

این استاد درس خارج فقه خطاب به اساتید دانشگاه های ورامین اظهار داشت: از بزرگان صاحب نفس که می‌توانند مسائل اخلاقی را بین دانشجویان مطرح کنند استفاده کنید تا تهذیب آنها رشد کند، همچنین کتاب آداب الصلاة امام خمینی(ره) را بین دانشجویان به عنوان یک متن فوق‌العاده، مطرح و ترویج کنید، به اعتقاد بنده اگر کسی این کتاب را نخواند به حقیقت نماز نمی‌رسد و باید کاری کنیم که وقتی دانشجو نماز می‌خواند از آن لذت ببرد.

فاضل لنکرانی تاکید کرد: در کنار هوشیاری و بیداری در مسائل سیاسی که مردم ورامین واجد آن هستند، مسائل اخلاقی و دینی را رشد دهید، از عاشورا و محرم درس فداکاری و ایثار و از خود گذشتگی برای تقرب الهی را بیاموزیم و یاد بگیریم چگونه از مال و جان و خانواده خود برای خدا گذشت کنیم.

وی ادامه داد: امیدوارم به برکت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) که جان خود و عزیزانش را فدا کرد تا مردم بیدار شوند، ما هرچه بیشتر آثار علم و تدین را در بین مردم خود ببینیم و شاهد ارتقای سطح معنوی آنها باشیم.

پیشرفتهای علمی حوزه و دانشگاه چشمگیر است

رئیس بنیاد فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به تحولات علمی کشور گفت: بحمدالله در جمع دانشگاهیان ما زمینه سیر تکامل علمی و معنوی در همه جهات به خوبی فراهم شده است و ما مرتب اخبار بسیار خوبی از پیشرفتهای علمی می‌شنویم که آینده بسیار خوب و روشنی را برای کشور ما رقم می‌زند و امیدواریم که از برکت اسلام و انقلاب و تحوّلی که پیش آمده است مراکز علمی ما گوی سبقت را از سایر مراکز علمی دنیا به ویژه غرب ببرند و آن توهّمی را که در قدیم وجود داشت که اگر ایران صد سال هم حرکت کند به دنیای غرب نمی‌رسد، کاملا از بین ببرد.

آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به پیشرفت حوزه‌های علمیه در عرصه های علمی و پژوهشی و تحقیقی گفت: قبل از انقلاب اسلامی فقیهی نبوده که هزاران مسئله پزشکی را جواب داده باشد اما بحمدالله بعد از انقلاب اسلامی مراجعی داریم که بیش از هزار مسئله فقهی و صدها مسئله اقتصادی و قضایی و... را پاسخ داده‌اند.

وی ادامه داد: امروزه پژوهش‌هایی در حوزه علمیه انجام می‌شود که مجامع علمی اهل‌سنت فاصله بسیار زیادی با آنها دارند.

رئیس بنیاد فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: هرچند اینک سیر تکامل علمی هم در حوزه و هم در دانشگاه بسیار خوب است اما نکته اساسی این است که به موازات این پیشرفتهای علمی میزان دین‌داری و تدّین و قرب ما به خدا و ائمه اطهار(ع) نیز باید پیشرفت کند. جهان غرب هرچند در مسائل علمی پیشرفت کرده اما از معنویات عقب مانده است.

جاهلیت غرب قابل مقایسه با جاهلیت دوران قبل از اسلام نیست

وی با اشاره به این جمله آیت الله العظمی فاضل لنکرانی که «غرب هرچه در علم پیشرفت کرده است اما از حقیقت انسانیت دورتر شده است‌» خاطرنشان کرد: مشاهده می‌کنید که جاهلیت، شقاوت، خشونت و تضییع حقوق انسان‌ها که امروز در غرب وجود دارد قابل مقایسه با جاهلیت قبل از اسلام نیست بلکه به مراتب بدتر از آن زمان است.

فاضل لنکرانی ادامه داد: این کشورها هر چند که نام تمدن بر خود نهاده‌اند، ولی حتی عواطف خانوادگی که در بین اعضای خانواده آنها به صورت فطری در گذشته وجود داشته است امروز به مراتب کمرنگ شده و از بین رفته است.

وی گفت: در پرتو انقلاب اسلامی در این کشور باید به موازات پیشرفت‌های علمی، در زمینه معنویات و اعتقادات و تدین هم پیشرفت حاصل شود و اگر چنین نشود چه در حوزه و چه در دانشگاه آن پیشرفت‌های علمی ارزشی نخواهد داشت.

انتقاد از اظهارات برخی روشنفکران درباره حجاب

فاضل لنکرانی با انتقاد از اظهارات برخی روشنفکران در مورد حجاب اسلامی تصریح کرد: اینکه خواهران تحصیلکرده با مطالعه و فکر و اعتقاد، حجاب اسلامی را بپذیرند و به آن عمل کنند بسیار پسندیده است. متأسفانه بعضی روشنفکران بی‌اطلاع می‌گویند مسئله چادر در قرآن نیامده است و این در حالی که در آیه شریفه خداوند به صراحت می‌فرماید:(یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ ِلأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللّهُ غَفُورًا رَحیمًا). در لغت‌نامه‌ها آمده است که جلباب لباسی است که از سر پا پائین پای انسان را می‌پوشاند و این همان چادر می‌باشد.

رئیس بنیاد فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: اینکه عده‌ای بی‌اطلاع از حقایق دینی می‌گویند آیه حجاب مربوط به زمان صدر اسلام است و با این آیه خداوند خواسته است امنیت زنان آن زمان را در مسیر رفت و آمد به مساجد تأمین نماید، حرف کاملا بی‌اساس و باطلی است.

لزوم توجه به جنبه دینی دانشجویان قبل از توجه به مباحث علمی

فاضل لنکرانی تاکید کرد: تقاضای من از مسئولین دانشگاه‌ها این است که قبل از توجه به جنبه علمی دانشجویان، به جنبه دینی و اعتقادی و اخلاقی آنها توجه کنند چراکه اگر جنبه الهی در کارها وجود نداشته نباشد امور علمی هرچه هم که باشد حتی علم توحید به تعبیر امام خمینی(ره) هیچ ارزشی نخواهد داشت، چون علمی برای بشر نافع است که او را به خدا نزدیک کند.

وی ادامه داد: اینکه فرموده‌اند علم نور است، جنس علم را نگفته‌اند بلکه علمی را می‌گویند که انسان را به خدا نزدیک کند. این سفارشی است که علماء و بزرگان دین و اساتید اخلاق برای ما طلبه‌ها داشته‌اند که علم اگر با تهذیب نفس و تقرّب الهی همراه نباشد نفعی برای ما نخواهد داشت و ما را به هلاکت می‌افکند، از این رو شما عزیزان برای افزایش تدین دانشجویان برنامه‌ریزی کنید.

نقش ورامین در حماسه آفرینی تاریخ انقلاب

فاضل لنکرانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ورامین و اطراف این شهر از نقاط حماسه‌آفرین تاریخ انقلاب نظیر پانزدهم خرداد سال 42، دهم دی سال 57 و نهم دی سال 88 می باشد تصریح کرد: این مهم حاصل دو نکته اساسی است که اول نشان دهنده آگاهی و بیداری و تدیّنی که در بین مردم آن منطقه وجود دارد است و دوم حضور روحانیت و ارتباط خوب مردم با آنهاست.

وی همچنین حضور آیت الله محمودی در ورامین به عنوان امام جمعه این شهر را مهم دانست و تاکید کرد: مقایسه مردم یک نقطه با مردم نقطه دیگر و یا مقایسه مردم یک زمان با مردم زمان دیگر مسئله مهمی است که انسان باید به آن توجه داشته باشد.
 

کد خبر 1223122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha